UA-47015413-1 CaDıNıN DüNYaSı: -Pastamızın Ganajı-

6 Ocak 2014 Pazartesi

-Pastamızın Ganajı-

Merhabalarr,
Daha önce eklediğim eşime yapmış olduğum doğum günü pastasının http://cadinindunyasi.blogspot.com/2014/01/esimin-dogum-gunu-icin-yaptgm-pasta.html ganajınıda bloğuma eklemek istedim. Harika tarif bütün şeker hamurum eriyo diyenler buyrun bu ganajı yapın bakalım şeker hamuru eriyor mu? Tabi şeker hamurunuz güllü lokumdan olmamalı, çünkü lokum malum eriyo... :)

Öncelikle Ganaj için malzemeler:
-2 Paket süt kreması
-1,5 paket bitter çikolata
-2 paket kakaolu krem şanti
-1 paket kakaolu dolgu kreması
-1 çay bardağı süt

Önce tencereye 1 paket kremayı ve bitter çikolatayı koy erisinler, karışsınlar, bütünleşsinler.. Altını kapat soğumaya bırak.
Başka bir kaba diğer kremayı koy mixer ile koyulaşana kadar çırp, krem şantileri ve dolgu kremasını ekle çırp. İçine soğuyan kremalı karışımı ekle çırp.. Cıvık olmuyo gayet koyu kıvamlı bir ganaj... Kullanıma hazır artık =)



Keki ıslatmak için şurup tarifi:
-1 su bardağından bir parmak az şeker
-1 su bardağı su

Bir güzel kaynatıyoruz şerbetimiziii sonra bir kaç damla limon sıkıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...

----Şurup yerine meyve sularıda kullanılabilir...

*****

Şimdiii gelelim pastamızı hazırlama aşamasına... Daha önce yaptığımız pandispanya kekimizi 3 parçaya bölüyoruz ben gece yarısı yaptığım için zor geldi ikiye böldüm öyle oldu, güzel de oldu yani :)






1. kekimizi servis tabağına koyuyoruz (kelepçeli kalıbı kullanabiliriz daha düzgün olması için) şurup ile ıslatıyoruz, kremanın üçte birini üzerine sür. Kremanın üzerine ne dilerseniz fındık, fıstık, badem, çikolata parçaları veya meyveli yapacaksanız meyveleri serp.



2. kat kekede aynı işlemi uygula.

3. kat kekimizde koyup şurubunu sür, çember kalıbı çıkartabiliriz. Kalan kremayı krema poşetine ya da buzdolabı poşetine koyup sıkarak her yerine süreceğiz, spatula ya da ona benzer ne malzemeniz varsa onunla güzelce sıvıyoruz.

 Buzdolabında 2 saat bekleyecek, sonra şeker hamuru ile kaplayıp süsleyeceğiz =) 


Şekerrr Hamuru apayrı bir konu.. Sıra ona da gelecek..
Hoşçakalın, sağlıkla kalın =)

Hiç yorum yok: